مطالب اصلی

دودسیل گلوکوزاید

دودسی گلوکوزاید

دودسیل گلوکوزاید(دودسیل گلوکوزاید)، نوعی از ترکیبات شیمیایی به شمار می‌رود. این محصول با فرمول شیمیایی C16H32O6 شناخته شده است. این نوع از ماده شیمیایی، هم‌چنین با شناسه پاب کم ۶۲۱۴۲ نیز مورد شناسایی واقع می‌شود. جرم مولکولی دسیل گلوکوزاید ۴۲/۳۲۰ گرم بر مول است. از این محصول به طور معمول در تولید مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

ساختار دودسیل گلوکوزید

دسیل گلوکوزاید از نظر ساختار یک سورفکتانت غیر یونی به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانیم سورفکتانت‌ها که به آن‌ها مواد فعال سطحی نیز گفته می‌شود نام نوعی از مواد شیمیایی هستند که وجود آن‌ها موجب می‌شود تا کشش سطحی آب، با کاهش قابل ملاحظه‌ای، مواجه شود. از طرف دیگر لازم به ذکر است که این گونه از محصولات شیمیایی، دارای دو گروه عمده، به نام گروه‌های آب گریز و آب دوست نیز هستند که در اصطلاح به نوع آب گریز این ترکیبات، هیدروفوبیک نیز گفته می‌شود. نوع آب دوست این گونه از سورفکتانت‌های غیر یونی نیز به نام هیدروفیلیک شناخته شده است.

 

دودسیل گلوکوزاید؛ زیر مجموعه سورفکتانت‌های نانیونی یا غیر یونی

دسیل گلوکوزید به طور کلی زیر مجموعه سورفکتانت‌های غیر یونی و یا نانیونی، به شمار می‌رود. این گونه از محصولات  شیمیایی، همان‌طور که می‌دانیم فاقد هر گونه بار الکتریکی هستند و بار الکتریکی را حمل نمی‌کنند. در حقیقت لازم به ذکر است که این مواد شیمیایی، همان مولکول‌های الکلی هستند که از رنجیره بسیار طولانی، به وجود آمده‌اند. از طرف دیگر از نظر رفتاری مشابه با سورفکتانت‌ها، هستند. به عبارت بهتر می‌توان گفت این مواد، هم قابلیت حل شدن در آب را دارند و هم می‌توانند در موادی از قبیل روغن، حل شوند. از جمله معروف‌ترین سورفکتانت‌های غیر یونی می‌توان الکل‌های چرب، پلی اتیلن گلایکون‌ها، گلوکوزیدها از جمله دودسیل گلوکوزاید و… را نام برد. به طور کلی می‌توان گفت مهم‌ترین دسته مواد اولیه صنایع آرایشی و بهداشتی را همین سورفکتانت‌ها تشکیل داده‌اند.

حتماً بخوانید
اوره چیست و چگونه می توان آن را تهیه کرد؟ کاربردها و فروش اوره

لازم است بدانید که در حقیقت عبارت و کلمه Surfactant به معنای ماده فعال کننده سطح است. این کلمه، مخفف عبارت surface active agent است. به همین منظور و به طور کلی سورفکتانت، به بخشی از موادی اطلاق می‌شود که پس از حل شدن در آب، تمایل به جمع شدن در سطوح را دارند. همین عامل است که سبب می‌شود این مواد شیمیایی، وقتی به آب اضافه میش‌وند باعث کاهش کشش سطحی آن شوند.

میزان ملایمت دودسیل گلوکوزاید

لازم به ذکر است که سورفکتانت‌های غیر یونی که در واقع از ترکیبات اساسی دودسیل گلوکوزاید به شمار می‌روند دارای چندین نوع، طبقه بندی هستند که هر یک از طبقه بندی‌ها بر اساس ویژگی‌های این محصولات نانیونی، انجام شده است. پیش از بیان طبقه بندی سورفکتانت‌های غیر یونی، لازم به ذکر است که سورفکتانت‌ها به طور کلی و از نظر ساختاری، به چهار دسته اصلی، تقسیم می‌شوند که عبارتند از: سورفکتانت‌های غیر یونی و یا نانیونی که دودسیل گلوکوزاید از این مجموعه است، سورفکتانت‌های آنیونی، سورفکتانت‌های کاتیونی و سورفکتانت‌های آمفوتری. لازم است بدانید که هر یک از انواع این محصولات وترکیبات شیمیایی، دارای ویژگی‌های خاص و کاربردهای ویژه است. اما این محصولات را هم‌چنین، می‌توان از نظر میزان ملایمت و لطافت نیز دسته بندی نمود که در ادامه به بیان این نوع از دسته بندی خواهیم پرداخت.

سورفکتانت‌های اولیه و ثانویه

یکی از طبقه بندی‌هایی که برای سورفکتانت‌های نانیونی و یا غیر یونی طبیعی، در نظر گرفته شده است طبقه بندی این محصول شیمیایی، از نظر میزان ملایمت و نرمی است. از این نظر می‌توان سورفکتانت‌ها را به سورفکتانت‌های اولیه و یا پایه و هم‌چنین سورفکتانت‌های ثانویه و یا جانبی دسته بندی نمود. بر این اساس، سورفکتانت‌های اولیه و یا پایه، محصولاتی هستند که دارای قدرت اثر بسیار بالایی هستند. اما از طرف دیگر این محصولات شیمیایی، سازگاری بسیار پایینی را با پوست بدن مصرف کننده، ایجاد می‌کنند.

حتماً بخوانید
بنزوات سدیم چیست و از کجا می توان تهیه کرد؟

در برابر این مواد، سورفکتانت‌های ثانویه و یا جانبی واقع شده‌اند. این محصولات از موادی هستند که قدرت تاثیرگذاری کم‌تری دارند در حالی که این محصولات می‌توانند سازگاری بسیار مناسبی را با پوست بدن نیز ایجاد نمایند. بنابر این عامل سورفکتانت اولیه و پایه، بیشترین میزان استفاده در تولید شامپو را دارد و می‌توان گفت در حقیقت این مواد، مسئول اصلی ایجاد کف در اینگونه از تولیدات آرایشی و بهداشتی به شمار می‌روند. از طرف دیگر لازم به ذکر است که این محصولات، قدرت پاک کنندگی بسیار مطلوبی نیز دارند.

هم‌چنین لازم است بدانید که سورفکتانت‌های جانبی و یا ثانویه، دارای مجموعه‌های دوتایی و یا چند تایی نیز هستند.

دودسیل گلوکوزاید؛ سورفکتانت ثانویه

به طور معمول هدف از به کارگیری سورفکتانت‌های ثانویه در تولیدات آرایشی و بهداشتی، کم کردن تاثیرات خشن سورفکتانت‌های اولیه و یا پایه به شمار می‌رود. در حقیقت می‌توان گفت این مواد، به کار گرفته می‌شوند تا از این طریق بتوانند برای پاک کننده و یا شامپوی مورد نظر تولید شده، میزانی از لطافت و نرمی را به وجود آورند. از طرف دیگر این محصولات قادر هستند تا میزان و ماهیت کف را نیز با تغییرات اساسی مواجه کنند. به طور کلی می‌توان گفت مواد تقویت کننده کف نیز سورفکتانت ثانویه تلقی می‌شوند. بنابر این عوامل میت‌وان اینطور نتیجه گیری کرد که دودسیل گلوکوزاید نیز نوعی سورفکتانت ثانویه و جانبی غیر یونی و طبیعی به شمار می‌رود که به عنوان یک ماده کف کننده و یا پاک کننده در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده فراوانی قرار می‌گیرد. بیشترین میزان استفاده و کاربرد این محصول در تولید انواع محصولاتی مانند شامپو بچه و شوینده‌های کودکانه است.

حتماً بخوانید
انواع آنتی اسکالانت (ضد رسوب یا بازدارنده رسوب) و کاربرد آن در صنعت

خرید دودسیل گلوکوزاید وقیمت آن

دسیل گلوکوزاید در فروشگاه‌های مختلف عرضه و تامین کنندگان محصولات شیمیایی در سراسر کشور خرید و فروش می‌شود. این محصول به طور معمول در بسته بندی‌های مختلف کیلوگرمی و در بشکه، به خریداران عرضه می‌گردد. قیمت دودسیل گلوکوزاید بر اساس چند عامل تغییر می‌کند. این ماده شیمیایی از چند کشور به ایران وارد می‌شود که برندهای متفاوتی دارند و هر یک دارای کیفیت‌های مختلفی نیز هستند. از طرف دیگر گریدهای مختلف این محصول و کاربردهای آن نیز قیمت این ماده را تغییر می‌دهد. لازم به ذکر است که علاوه بر خرید حضوری انواع محصولات شیمیایی از فروشگاه‌های معتبر عرضه این مواد، هم‌چنین می‌توانید دسیل گلوکوزاید را از طریق فروشگاه‌های اینترنتی و آنلاین نیز خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.