مطالب اصلی

لوریل گلوکوزاید

لوریل گلوکوزاید که به آن لوریل گلوکوزید نیز گفته می‌شود نوعی ترکیب شیمیایی است که از آن برای تولید انواع  محصولات شوینده، حلال‌ها و پاک کننده‌ها و به طور کلی در تولید صنایع آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست و مو، استفاده می‌شود. این محصول، یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۹۳۳۲۱ است. فرمول شیمیایی لوریل گلوکوزید، C18H36O6 است و این محصول، دارای جرم مولکولی ۳۴۸/۴۸ گرم بر مول است.

به طور کلی می‌توان گفت لوریل گلوکوزید، نوعی سورفکتانت غیر یونی است. لازم است ذکر شود که  سورفکتانت‌ها مواد فعال سطحی هستند که موجب کاهش یافتن کشش سطحی آب می‌شوند. این مواد به طور معمول، ترکیباتی آلی به شمار می‌روند و شامل گروه‌های آب گریز و آب دوست هستند. گروه‌های آب گریز این محصولات شیمیایی، به نام هیدروفوبیک نیز شناخته می‌شوند. این در حالی است که گروه دوم که به نام آب دوست معروف هستند، ترکیبات هیدروفیلیک نیز نام دارند.

 

لوریل گلوکوزاید؛ زیر مجموعه سورفکتانت‌های نانیونی و یا غیر یونی

سورفکتانت‌های غیر یونی (نانیونی) که لوریل گلوکوزید نیز زیر مجموعه آن به شمار می‌رود و در واقع، نوعی از این محصولات، محسوب می‌شود، نوعی از مواد شیمیایی فاقد بار الکتریکی هستند. در حقیقت می‌توان گفت این محصولات شیمیایی، همان مولکول‌های الکلی هستند که زنجیره بسیار طولانی دارند. این ترکیبات قابلیت حل شدن در آب و روغن را نیز دارند.

بنابراین از این مواد، در تولید انواع شامپو و مواد شوینده و پاک کننده، استفاده می‌شود چراکه وجود این عامل، خاصیت تمیز کنندگی شامپو و سایر مواد شوینده را افزایش می‌دهد اما از طرف دیگر لازم است ذکر شود که از میان این محصولات و سورفکتانت‌های غیر یونی، تنها تعداد کمی از آن‌ها خاصیت کف کنندگی به میزان کافی و مناسب را دارند. بنابر این عامل در بیشتر موارد، مواد فعال سطحی غیر یونی به عنوان مواد فعال سطحی کمکی، در فرایند تولید محصولات شوینده، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حتماً بخوانید
فروش متیلن فسفونات با کیفیت تضمینی

هم‌چنین لازم است بدانید که برخی از این محصولات، دارای خواصی از جمله خاصیت تقویت کنندگی و یا تثبیت کننده کف نیز هستند و برخی دیگر از اینگونه محصولات شیمیایی و ترکیبات سورفکتانت‌ها، خواص امولسیون کنندگی دارند. بنابراین و به طور کلی می‌توان گفت سورفکتانت‌ها از نظر ویژگی‌های ساختاری، به چهار دسته تقسیم می‌شوند. این محصولات عبارتند از: سورفکتانت‌های نانیونی که همان لوریل گلوکوزید است، سورفکتانت‌های آنیونی، سورفکتانت‌های کاتیونی و سورفکتانت‌های آمفوتری. هر یک از این محصولات دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خواص فیزیکی لوریل گلوکوزاید

این محصول شیمیایی، محصولی بسیار ملایم است و میزان تولید کف و یا کف کنندگی آن نسبتا پایین و یا در حد متوسط است. با استفاده از لوریل گلوکوزید در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، می‌توان میزان ویسکوزیته و یا گرانروی این محصولات را بسیار عالی و مناسب نمود. از طرف دیگر و با توجه به خاصیت نرم کنندگی لوریل گلوکوزید، می‌توان این ماده را در تولید محصولات پاک کننده و شوینده مناسب برای کودکان نیز، مورد استفاده وسیع قرار داد. از دیگر ویژگی‌های این ماده شیمیایی این است که این محصول، از انواع محصولات زیست تخریب پذیر به شمار می‌رود. بنابراین در محیط زیست قابل تجزیه است و به آن آسیبی نمی‌رساند.

تولید مواد شوینده بر پایه لوریل گلوکوزاید

به طور معمول، افرادی که قصد دارند فرمولی تازه برای مراقبت از پوست و یا مو طراحی کنند این محصولات را بر پایه سورفکتانت‌ها تهیه می‌کنند و برای انجام این کار از مواد فعال کننده سطح یونی استفاده نمی‌کنند. آن‌ها برای انجام این کار از سورفکتانت‌های غیر یونی استفاده می‌کنند چراکه سورفکتانت‌های غیر یونی، بار الکتریکی را حمل نمی‌کنند. از طرف دیگر این محصولات به فشار جدا از هم متکی هستند تا از این طریق بتوانند آلودگی‌ها را از سطوح مورد نظر، پاک نمایند و آن‌ها را از بین ببرند.

حتماً بخوانید
همه چیز در مورد خواص و خرید و فروش هیدروژل کربومر

به همین دلیل است که در ترکیبات مواد شوینده، وجود سورفکتانت‌های آنیونی، موجب می‌شود تا نتیجه تمیزتری را به دست آورید اما از طرف دیگر به دلیل توانایی بالای این محصولات در تمیز کنندگی، این مواد شیمیایی می‌توانند پوست شما را نیز تحریک نمایند. این در حالی است که سورفکتانت‌های غیر یونی در صورت استفاده در ترکیبات این مواد، که از جمله آن‌ها می‌توان لوریل گلوکوزید را نام برد مشخصات ملایم‌تر و نسبتا بهتری را در این زمینه دارند. اما عیب اساسی آن‌ها در این است که به راحتی، تمیز نمی‌کنند.

کاربرد لوریل گلوکوزید در شوینده ها

به طور کلی، سورفکتانت‌های غیر یونی، محصولاتی بسیار ملایم هستند. بنابراین از این مواد برای شروع ساخت فرمولاسیون محصولات کف کننده، استفاده می‌شود. هر چند این محصولات، خود می‌توانند میزان مناسبی از کف را تولید نمایند. از دیگر مزایای به کارگیری این محصولات و سورفکتانت‌های غیر یونی، در تولید مواد شوینده و پاک کننده این است که این مواد، دارای این قابلیت هستند که با تمامی سورفکتانت‌های دیگر قدرت سازگاری بسیار مناسب و بالایی را دارند. بنابراین زمانی که این ترکیبات با هم و در یک گروه یا با مواد فعال کننده سطح، با بارهای الکتریکی متفاوت مخلوط می‌شوند عملکرد بهتری نیز از خود نشان خواهند داد. این در حالی است که همه سورفکتانت‌ها، در این زمینه، رفتارهای یکسانی از خود نشان نمی‌دهند، حتی اگر از یک گروه باشند.

از طرف دیگر می‌توان از لوریل گلوکوزید، به عنوان یک افزودنی عالی برای فرمولاسیونی استفاده کرد که نیاز به کمی ضخیم شدن نیز دارد. لازم به ذکر است که محصولات شیمیایی غیر یونی همه دارای ویژگی‌های یکسانی نیستند. هر چند از لحاظ تئوریک، این محصولات قابل کاربرد و استفاده به جای یکدیگر هستند اما در هنگام ساخت فرمول، بعضی از تفاوت‌های رفتاری را از خود نشان می‌دهند.

حتماً بخوانید
آلکیل پلی گلوکوزاید

خرید و فروش لوریل گلوکوزید

این محصول در بسته بندی‌های کیلوگرمی و بشکه‌ای به فروش می‌رسد. برای خرید لوریل گلوکوزاید، لازم است حتما از طریق فروشگاه‌های معتبر عرضه محصولات شیمیایی، اقدام نمایید و یا محصول مورد نظر خود را در گریدهای مختلف صنعتی و آرایشی و بهداشتی، به صورت آنلاین و اینترنتی، خریداری نمایید. قیمت لوریل گلوکوزاید بسته به قیمت هر کیلوگرم آن، متفاوت است و بسته به کیفیت محصول مورد نظر، برند آن و … قیمت آن تعیین می‌گردد. از طرف دیگر، کشورهای مختلفی مانند کره جنوبی، چین و.. وارد کننده این محصول به ایران هستند. بنابراین بسته به این عامل نیز، قیمت محصول متفاوت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.