مقالات آنتی اسکالانت

خواص ویژه و عوارض آنتی اسکالانت

همانطور که می‌دانید استفاده از آنتی اسکالانت‌های با کیفیت اثرات بسیار سودمندی در کاهش مقدار رسوب در غشا‌ها دارند. در این مقاله قصد داریم که به عوارض آنتی اسکالانت نامرغوب بپردازیم. پس از بیان این موارد به ذکر برخی خواص آنتی اسکالانت نیز خواهیم پرداخت. دانستن عوارض مصرف آنتی اسکالانت نامرغوب در سیستم به قدری مهم است که می‌توان آن را یکی از موارد حیاتی در این صنعت برشمرد.

خرید آنتی اسکالانت

عوارض مصرف آنتی اسکالانت نامرغوب چیست؟

همانطور که در قبلا اشاره شد این ماده مزایای بسیار متعددی در زمینه‌های گوناگون دارد که عمده آن‌ها در زمینه تصفیه آب و فاضلاب و در سیستم‌های اسمز معکوس می‌باشد. اما این ماده را حتماً باید به صورت اصولی استفاده کرد تا عوارض مصرف آنتی اسکالانت از مصرف نکردن آن پیشی نگیرد. در ادامه به برخی از آن‌ها اشارات کوتاهی خواهیم داشت.

بازه زمانی شستشوی ممبران را کوتاه‌تر می‌کند.

استفاده از آنتی اسکالانت بی‌کیفیت باعث تجمع مواد رسوبی در سطح غشا شده و باعث ضعف تدریجی و کاهس طول عمر ممبران خواهد شد. استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب باعث می‌شود که این رسوبات به درستی از سطح برداشته نشده و شما مجبور به شستشوی مجدد سیستم شوید.

عمر مفید ممبران کاهش پیدا می‌کند

از دیگر موارد استفاده از آنتی اسکالانت نا مرغوب کاهش مقدار عمر غشاهاست. به دلیل استفاده از برخی مواد نامرغوب کریستال‌های رسوب شده در غشا جمع شده و باعث مسدود شدن مکرر می‌شود. برای رفع این مسدود شدن باید کاری را که در بند قبلی گفته شد تکرار کرد.

مقدار نرمال شستشوی فرآیند‌های غشایی با توجه به کیفیت آب ورودی معمولاً دو بار در سال می‌باشد. اگر این مقدار به هر علتی افزایش پیدا کند باعث گشاد شدن منافذ بسیار ریز این لایه‌های غشا شده و در نتیجه باعث کاهش راندمان جداسازی املاح از آب ورودی می‌گردد. این کاهش راندمان مساوی با ناکارآمدی ممبران در تصفیه آب است و این کاهش راندمان، آبی که قرار است برای مصرف شرب یا مصارف دیگر استفاده شود را بی‌کیفیت می‌کند. اینجاست که استفاده از آنتی اسکالانت اصلی و مرغوب می‌تواند این هزینه‌ها را کاهش دهد.

کاهش مقدار آب تصفیه شده و افزایش پساب

از دیگر عوارض استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب گرفتگی و ته نشینی و در نتیجه کاهش ظرفیت تولید است. با افزایش رسوبات در غشا‌ها میزان دبی آب ورودی کاهش و میزان پساب افزایش می‌یابد. که این کار منابع شما را به هدر خواهد داد.

فشار پمپ افزایش می‌یابد

شیلنگ آبی را در نظر بگیرید که در انتهای آن پارچه‌ای برای فیلتر کردن رسوبات تعبیه شده است. حال اگر این پارچه را چندین لایه کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مطمئناً فشار بر روش شیلنگ افزایش پیدا می‌کند و اگر به شیر آب محکم بسته نشده باشد از آن خارج خواهد شد. همین مثال ساده را می‌توان به پمپ آب ممبران نیز تعمیم داد. اگر منافذ غشا به وسیله رسوبات مسدود شود فشار بر روی پمپ نیز بیشتر شده و موجب مستهلک شدن آن و هزینه‌های مربوط به تعویض پمپ شود.

افزایش هزینه‌های نگهداری

همه این مواردی که گفته شد در نهایت باعث افزایش هزینه نگهداری سیستم و به تبع آن کاهش کیفیت آب خروجی خواهد شد. استفاده از آنتی اسکالانت خوب تا حد زیادی می‌تواند این هزینه‌های سربار سیستم را کاهش داده و آب خروجی با کیفیتی را در مدار تزریق کند.

عوارض آنتی اسکالانت نامرغوب برای بدن انسان

تا اینجا با عوارض استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب در سیستم ممبران آشنا شدیم. اما علاوه بر موارد ذکر شده اسفاده از مواد نامرغوب می‌تواند برای مصرف‌کننده مشکلات جدی را نیز ایجاد کند. عدم جداسازی مناسب املاح از آب باعث سوزش چشم، خارش پوست و حتی آسیب‌های دائمی به دستگاه تنفسی وارد کند.

عدم فیلتراسیون مناسب آب و تصفیه نامناسب آب در بسیاری از موارد باعث ایجاد مشکلات گوارشی نیز شده است.

خواص آنتی اسکالانت

تا اینجا به عوارض استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب اشاره کردیم. طبیعتاً استفاده از آنتی اسکالانت جنس خوب برای سیستم خواص بسیاری دارد. آنتی اسکالانت علاوه بر جلوگیری از تشکیل رسوب مزیت های زیر را نیز دارد:

۱- ثابت نگه داشتن pH:

افزایش مقدار pH تشکیل رسوب بر روی لایه های ممبران را افزایش می دهد. این افزایش pH در آب دریا که وجود املاح در آن بالاست و باید در محدوده بیشتر از ۱۱ از آب جدا شود اهمیت بیشتری پیدا می کند. با توجه به این که مقدار pH نباید خیلی تغییر کند، اضافه کردن اسید راهگشا نیست و با استفاده از آنتی اسکالانت این مشکل را می‌توان برطرف نمود.

۲-تنظیم مقدار LSI:

مقدار رسوبی که آب ورودی به سیستم می تواند از خود به جای بگذارد با شاخص LSI سنجیده می‌شود. این شاخص یکی از گزینه‌های حیاتی برای تنظیم مقدار اضافه کردن ضدرسوب می‌باشد. تولید کنندگان فناوری‌های غشایی تصفیه آب، استاندارد این مقدار را کمتر از ۱.۸ (یک ممیز هشت) می دانند و اگر مقدار LSI به بیش زا عدد ۱.۸ برسد با اضافه کردن فوری اسید آن را به زیر این عدد رسانده و سپس آنتی اسکالانت را اضافه می‌کنند.

۳-حذف مواد اکساینده

اغلب مواد آنتی اسکالانت توسط موادی مانند کلر و برم اکسید شده و خاصیت خود را از دست می‌دهند. این واکنش شیمیایی با از بین رفتن ساختار مولکولی باعث گرفتگی جدیدی از نوع بایوفیلینگ در فیلترهای ممبران می‌شود. پس بهتر است در سیستم های تصفیه آب صنعتی این مواد اکسید کننده از آب ورودی حذف شوند. این کار توسط آنتی اسکالانت های درجه یک و فیلترهای کربنی امکان پذیر است.

۴- آنتی اسکالانت دوستدار محیط زیست است!

آنتی اسکالانت یه دلیل ساختار مولکولی که دارد قادر نیست تا از منفذهای غشا عبور کند و پس از انجام کار رسوب زدایی از طریق پساب ممبران خارج می شود. اما اگر مقدار تزریق از مقدار به دست آمده توسط فرمول یا نرم افزارهایی که مقدار مناسب را تشخیص می‌دهند باشد، ممکن است اثراتی بر روی آب ورودی داشته باشد آن را برای استفاده خانگی غیر قابل مصرف کند. پس با این اوصاف باید در میزان اضافه کردن آنتی اسکالانت دقت کرد.

از طرفی آنتی اسکالانت سازگار با محیط زیست است و پساب خروجی ضرری برای طبیعت ندارد. یا دست کم ضرر آن از اسیدهای شیمیایی کمتر است.

نتیجه‌گیری

راه‌اندازی یک تصفیه خانه در هر جایی، خصوصاً مناطق کمتر برخوردار بسیار هزینه بر است. به همین جهت اگر تصفیه خانه‌ای هم در جایی ساخته شد باید برای مراقبت از آن مراقبت‌های بسییار زیادی انجام داد. عمده‌ترین صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری سیستم‌های تصفیه آب و فاضلاب نگهداری غشا‌های ممبران است که اگر آنتی اسکالانت مناسب و با کیفیتی به آن تزریق شود حتی می‌تواند تا سال‌ها جوابگوی آن مرکز باشد.

چنانچه قصد خرید آنتی اسکالانت را دارید می‌توانید با کارشناسان فروش و یا تیم تحقیق و توسعه شرکت شیمیایی تصفیه تماس بگیرید. کارشناسان ما با بررسی نوع آب ورودی و چندین پارامتر دیگر می‌توانند محصول متناسب با نیاز شما ارائه دهند که علاوه بر کارایی مطمئن در هزینه‌های جانبی نیز صرفه‌جویی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.