علمی

گلیسیرین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تاریخچه گلیسیرین

گلیسیرین رقیق کننده است. باعث جذب آب از هوا می شود و بنابراین در اثر برخورد با پوست رطوبت پوست را افزایش می دهد. گلیسیرین یک محصول فرعی طبیعی از فرآیند صابون سازی است.
این ماده برای اولین بار در سال ۱۷۷۹ توسط شیمیدان سوئدی ، کارل ویلهلم شل کشف شد، که آن را “اصل شیرین چربی” نامید. در سال ۱۸۱۱، میشل شورل، فرانسوی، آن را گلیسیرین نامید که از کلمه یونانی “glykys” به معنی شیرین گرفته شده است.

گلیسیرین عمدتاً در اواخر دهه ۱۸۰۰ هنگامی که آلفرد نوبل اهمیت نیتروگلیسیرین را به عنوان ماده منفجره کشف کرد، برای استفاده های دارویی و مراقبت های شخصی استفاده می شد. در نتیجه نیاز به گلیسیرین برای ساختن نیتروگلیسیرین (که برای ساخت دینامیت استفاده می شود)، یک روش عملی برای استخراج گلیسیرین از صابون ابداع شد.

تقاضا برای گلیسیرین تولید صابون را به یک تجارت بسیار سودآور تبدیل کرد. تا دهه ۱۹۴۰ ، بیشتر گلیسیرین به عنوان محصول جانبی تولید صابون تولید می شد. سپس روشی برای ایجاد گلیسیرین به صورت مصنوعی از پروپیلن، یک محصول فرعی نفتی تهیه شد.

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین، با فرمول شیمیایی C۳H۸O۳ یک ترکیب الکلی است که به طور طبیعی در بافت های حیوانی، گیاهی و انسانی از جمله پوست و خون وجود دارد. گلیسیرین به آن گلیسرول هم گفته می شود، از نظر ظاهری مایعی بی رنگ و بی بو است که مزه شیرین و غیر سمی دارد. گلیسیرین مورد استفاده در مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی می تواند از منابع طبیعی (به عنوان مثال ، سویا ، نیشکر یا شکر شربت ذرت) یا به صورت مصنوعی تولید شود. این فرم مصنوعی از نظر شیمیایی با گلیسیرین که به طور طبیعی اتفاق می افتد ، یکسان است و وجود هر دو فرم در بدن عملکرد یکسان دارد.

حتماً بخوانید
همه چیز درباره ۲ هیدروکسی اتیل اکریلات (2HEA)

تولید گلیسیرین

گلیسیرین در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟

گلیسیرین به عنوان ماده اصلی در سنتز تری گلیسیریدها و فسفولیپیدها و در بافت های کبدی و چربی بکار می رود. هنگامی که بدن از چربی ذخیره شده به عنوان منبع انرژی استفاده می کند ، گلیسرول و اسیدهای چرب وارد جریان خون می شوند.

گلیسیرین به طور گسترده در صنایع غذایی و فرمولاسیون دارویی استفاده می شود. در مواد غذایی و نوشیدنی ها ، گلیسیرین به عنوان یک ماده مرطوب کننده ، یک حلال و شیرین کننده عمل می کند و ممکن است به حفظ آن کمک کند. به عنوان مثال، در حین مکانیسم خشک شدن بیشتر میوه ها، گلیسیرین به عنوان جذب کننده رطوبت به آن اضافه شده است، بنابراین با گذشت زمان شکننده نمی شوند. قند زیاد گلیسیرین آن را به عنوان شیرین کننده موجود در شیرینی ها و کلوچه ها ایده آل می کند و توانایی آن برای حفظ بافت صاف به همین دلیل است که به آن بستنی اضافه می شود و به عنوان پایه خمیر دندان استفاده می شود. همچنین در زمینه پزشکی و سلامت گای اوقات گلیسیرین به صورت داخل وریدی در شرایط مختلف به منظورکاهش فشار داخل مغز، سکته مغزی ، مننژیت ، انسفالیت و سیستم عصبی مرکزی تزریق می شود.

کاربرد دارویی گلیسیرین

کاربرد دارویی گلیسیرین

این دارو به عنوان مرطوب کننده برای درمان یا جلوگیری از خشکی، زبری، پوسته پوسته شدن، خارش پوست و تحریکات جزئی پوستی استفاده می شود. نرم کننده ها موادی هستند که پوست را نرم و مرطوب می کنند و باعث کاهش خارش و پوسته پوسته شدن نمی شوند. برخی از محصولات بیشتر برای محافظت از پوست در برابر تحریک استفاده می شود.

خشکی پوست در اثر از بین رفتن آب در لایه بالایی پوست ایجاد می شود. نرم کننده ها یا مرطوب کننده ها با تشکیل یک لایه روغنی در بالای پوست کار می کنند که آب در پوست را به دام می اندازد. مواد مرطوب کننده ای از جمله گلیسیرین، لسیتین و پروپیلن گلیکول، آب را به لایه بیرونی پوست می کشانند.

حتماً بخوانید
همه نکات نگهداری ، تولید و فروش پراستیک اسید

مرطوب کننده گلیسیرین

چرا از گلیسیرین در مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود؟

گلیسیرین به راحتی در بیشتر مواد آرایشی و محصولات مراقبت شخصی مانند صابون، خمیردندان، کرم اصلاح و محصولات مراقبت از پوست و مو برای ایجاد صافی و روانکاری استفاده می شود. همچنین به عنوان ماده رقیق کننده شناخته شده است که مانع از بین رفتن رطوبت محصولات می شود، بنابراین آنها به سرعت خشک نمی شوند. سایر مکانیسم های گزارش شده برای گلیسیرین شامل استفاده به عنوان یک ماده معطر، عامل نرم کننده مو، ماده مراقبت از دهان ، عامل نرم کننده پوست، رطوبت ساز، محافظ پوست، داروی مراقبت از سلامت دهان و دندان و کاهش دهنده چسبندگی و عامل روان کننده می باشد.

به دلیل دارا بودن خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی از آن به طور گسترده ای در درمان های زخم و سوختگی مصوب FDA استفاده می شود. براساس داده های سال ۲۰۱۹ در برنامه ثبت داوطلبانه آرایشی و بهداشتی ایالات متحده FDA، گلیسیرین سومین ماده مورد استفاده در مواد آرایشی (بعد از آب و رایحه) می باشد. گزارش شده است که در ۲۳۳۶۶ محصول مورد استفاده قرار گرفته است. اینها شامل محصولاتی برای استفاده در نزدیکی چشم، رژ لب، رنگ مو، صابون و مواد شوینده حمام، محصولات مراقبت از پوست، ماده ای برای آماده سازی ضد آفتاب و محصولات کودک است.

گلیسیرین و پوست شما

به نظر می رسد ظاهر گلیسیرین در محصولات مراقبت از پوست ضروری است. و با توجه به یک مطالعه معتبر،گلیسیرین می تواند:

  1. لایه بیرونی پوست را آبرسانی کند.
  2. عملکرد سد و ویژگی های مکانیکی پوست را بهبود ببخشد.
  3. محافظت در برابر تحریک کننده های پوستی.
  4. فرایندهای بهبود زخم را تسریع می کند.
حتماً بخوانید
هرآنچه باید درباره ۲ اتیل هگزیل اکریلات (2HEA) بدانیم

بسیاری از طرفداران مواد آرایشی طبیعی رقیق کردن گلیسیرین با گلاب را توصیه می کنند، زیرا گلاب باعث آبرسانی پوست و منافذ آن می شود. یک منبع معتبر مقالات نشان داده است که گل رز اثرات آنتی اکسیدانی مثبتی بر روی پوست دارد.

و اخیرا نشان داده شده است که ترکیبی از گلیسیرین، اسید هیالورونیک و عصاره آسیاتا Centella باعث بهبود عملکرد سیستم پوستی تا ۲۴ ساعت پس از استفاده می شود.

همچنین براساس یک منبع تحقیق معتبر، گلیسیرین “مؤثرترین رقیق کننده” از جمله برای موارد زیر می باشد:

  1. اسیدهای آلفا هیدروکسی، مانند اسید لاکتیک و اسید گلیکولیک
  2. اسید هیالورونیک
  3. پروپیلن گلیکول و بوتیلن گلیکول
  4. سوربیتول
  5. اوره

کاربردهای دیگر گلیسیرین

از گلیسیرین علاوه بر اینکه یک نرم کننده می باشد، این ماده شامل استفاده های دیگر نیز می شود، از جمله:

  • ملین
  • انتقال دهنده برای آماده سازی دارویی بی شماری
  • ماده شیرین کننده
  • ماده ضخیم کننده
  • نگهدارنده

گلیسیرین توسط سازمان غذا و دارو ایمن شناخته شده است.

حلال گلیسیرین

گلیسرول به عنوان یک حلال سبز

سنتز آلی معمولاً به صورت محلول انجام می شود تا هم واکنش دهنده ها و هم کاتالیزورها را حل کنند و هم گرما را تحویل دهند. در اینجا ، ما نشان می دهیم که گلیسرول، که یک مایع غیر سمی، زیست تخریب پذیر و قابل بازیافت است که از منابع تجدید پذیر تولید می شود ، دارای پتانسیل بالایی برای خدمت به عنوان حلال سبز جایگزین برای واکنش های آلی است. چندین واکنش کاتالیزوری و غیر کاتالیزوری با موفقیت در گلیسرول انجام شد. بازده و انتخاب محصولات بالا حاصل شد. علاوه بر حلالیت واکنش دهنده ها و کاتالیزورها و جداسازی آسان از محصول، گلیسرول چندین مزیت دیگر مانند بازیافت کاتالیزور ، واکنش کمک به مایکروویو و حالت های دو فازی و امولسیون را ارائه می دهد.

حتماً بخوانید
کاربردها و خواص مونومر بوتیل اکریلات

نگهداری

قوطی کف را در نزدیکی گرمای زیاد (بیش از ۴۹ درجه سانتیگراد) قرار ندهید و آن را در نزدیکی شعله آتش نگهداری نکنید. از آنجا که قوطی های فوم تحت فشار قرار دارند، قوطی را سوراخ نکنید و یا آن را نسوزانید.

اثرات جانبی

بیشتر نرم کننده ها را می توان با خیال راحت و بدون عوارض جانبی استفاده کرد. با این حال ، سوزش، لک شدن، قرمزی یا تحریک ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ادامه دارد یا بدتر می شود، سریعاً به پزشک یا داروساز خود مراجعه کنید.

اگر بعد از اعمال گلیسیرین بر روی پوست خود ، متوجه هرگونه نشانه ای از واکنش آلرژیک مانند خارش یا قرمزی شدید ، بلافاصله از مصرف محصول خودداری کنید. و اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، به یاد داشته باشید که او تشخیص داده است که سود شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو بسیار نادر است. با این وجود، اگر متوجه علائم یک واکنش آلرژیک جدی از جمله: بثورات پوستی، خارش، تورم (به خصوص صورت، گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس شدید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

فروش گلیسیرین

فروش گلیسیرین

خرید و فروش گلیسیرین به راحتی در شرکت ها و کارگاه های تولید مواد شیمیایی قابل تهیه است. شرکت شیمیایی تصفیه با استفاده از دستگاه های ترکیب مواد شیمیایی قابلیت این را دارد که انواع فرآورده های تولید شده از گلیسیرین را به بازار ایران عرضه نماید. امکان ترکیب این ماده شیمیایی با بسیاری از مواد شیمیایی دیگر می تواند به محصولات آرایشی و بهداشتی مفیدی منتج شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.