دانستنی ها

ایزو پروپیل الکل

ترکیب آلی با فرمولاسیون CH۳CHOHCH۳ایزوپروپانول یا -۲پروپانول نامیده می شود.

خصوصیات ایزو پروپیل الکل

مایعی بیرنگ با وزن مولکولی ماده برابر با ۶۰/۱گرم بر مول، چگالی ماده برابر با ۰/۷۸۶گرم بر سانتیمتر مکعب است. این ماده در آب به هر نسبتی حل می شود و امتزاج پذیر است همین طور در استون نیز حل می شود. ماده بوی قوی و تند دارد و می توان بوی آن را به روغن (الکل) ماساژ تشبیه کرد. نقطه جوش ماده ۸۲/۶ درجه سلیسیوس است.

 

شرکت شیمیایی تصفیه پیشرو در زمینه فروش ایزو پروپیل الکل و ارسال به تمام نقاط ایران می باشد. جهت سفارش و خرید این محصول می توانید با شماره های زیر تماس حاصل کنید.

۰۹۱۲۱۴۸۶۰۶۴

۰۲۱۴۹۰۱۳۰۰۰

روش تولید:

دو روش تولید کلی برای تولید ایزوپروپانول وجود دارد.

  1. در روش اول با آبدهی غیر مستقیم به پروپن در حضور کاتالیزگر اسیدی همگن، الکل تولید می شود.
  2. در روش دوم با آبدهی مستقیم در حضور کاتالیزگر اسیدی ناهمگن الکل تولید می شود

مصارف صنعتی:

ایروپروپیل الکل را می توان الکل همه کاره نامید. مصارف بسیار زیاد این ماده باعث شده بخش اعظمی از صنعت و پزشکی متکی به این مادهباشد.

خصوصیت ضدعفونی کنندگی:

ایزوپروپیل الکل یک ماده ضد باکریایی با خواص قارچکشی بسیار بالاست. البته مکانیسم عملکرد ماده هنوز مشخص نیست و محققان معتقدند خاصیت ضد باکتری و ویروسی این ماده با دفع پروتئین های DNA و پوسته باکتری و ویروس و از بین بردن غشای لیپیوپروتئین های اطراف ویروس صورت می گیرد. همین خاصیت ضدباکتریایی باعث شده تا از ایزوپروپیل الکل در شیشه شورها، پاک کننده های رنگ، ژل ها و مایعات ضدعفونی کننده مورد استفاده قرار گیرد.

حتماً بخوانید
نیترات آمونیوم چیست؟ - فروش نیترات آمونیوم

این ماده با توجه به خصوصیات ضدعفونی کنندگی بالایی که دارد در پزشکی و جراحی برای تمیز کردن پوست بیمار و ابزار و تجهیزات بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به مواد تشکیل دهنده ی لوسیون ها و صابون ها دقت کنید مطمئنا نام ایزوپروپیل الکل را مشاهده می کنید. البته باید توجه کرد استفاده از محلول زیر ۶۰درصد قابلیت از بین بردن همه ویروسها و باکتری ها را ندارن و استفاده از الکل ۷۰درصد بهترین روش برای از بین بردن ویروسها حتی ویروس کرونا (کوید۱۹) است.

تخمیر:

ایزو پروپیل الکل در فرآیند تخمیر مورد استفاده قرار می گیرد.

لوازم آرایش:

الکل مذکور در تولید لوازم آرایشی مثل لاک ناخن، اسپری مو،کرم ها و … استفاده می شود.

صنعت چاپ:

در جهت کاهش دمای آب در دستگاه های چاپ برای جلوگیری از خشک شدن دستگاه و اصطکاک بالا.

مصارف خانگی

در مورد مصارف خانگی می توان به از بین بردن کنه وحشرات مضر، تمیز کردن براش های ارایشی، تمیز کردن جواهرات و برق انداختن ظروف استیل اشاره کرد. همچنین این ماده در خشک کردن گوش برای شنا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

خطرات

از نظر خطرات شواهد ناکافی در مورد سرطانزایی این ماده در حیوانات وجود دارد ولی به طور کل می توان گفت ماده برای انسان سرطانزا نیست. برخورد مداوم این ماده با پوست باعث اگزما و خشکی پوست می شود. نوشیدن این ماده به شدت خطرناک است و مقدار دوز مرگبار آن برای بزرگسالان برابر با ۲۲۶/۸گرم که ۸ اونس است، گزارش شده است. بخارات ساتع شده از این ماده می تواند باعث سرگیجه، خواب آلودگی، آسیب به چشم و دستگاه تنفسی می شود. دوز بالای ماده باعث بی حسی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.